top of page

 

                                                                     МАГИЧЕСКА ДАТА 22022022 НУМЕРОЛОГИЯ

 

Изключителна Огледална дата, съдържаща еднакви цифри- шест двойки. Това подсилва енергията, свързана с принципа на двойката: обединяване на противоположности и намиране на баланс: средна точка.

Ключова дума: ЗаЕдно

 

Огледалните числа носят свойството да свързват духа с материята, тоест идеите, мислите да бъдат претворени в земен план, а също и обратната циркулация- създавайки на земята нещо, това води до нови потенциали в духовен план, нови пътища и възможности.

“Както горе, така и долу.”

 

2 - енергия на приемане, свързване, грижа, дипломация, разбирателство, да имаш предвид другите.

 

Изрази себе си в отношенията и позволи на другия да направи същото, приеми го и без да губите същността си , двамата създайте нещо трето, уникално в условия на толерантност, грижа и разбиране. 

 

2- дуалност, отношения, тук и сега, правене. Също така противоположности, намиране на баланс, връзка:

Аз и Аз

Аз и Ти

Аз и Ние( близки, семейство)

Аз и Групата( Съмишленици)- епохата на Водолея

Аз и Света- с всички, защото всичко в крайна сметка е Едно.

В епохата на Водолея е важно да вдигаме на надличностно ниво целите, желанията, посоките- за групата хора, с които се движим към израстване, усъвършенстване и изчистване на всичко, което вече не служи на развитието ни.

 

Днешният ден е подходящ да видите какво бихте могли да направите, за да подобрите отношенията си на всяко ниво( вътрешна и външна работа).

Първо, разбира се, със себе си: опитайте да приемете нещо в себе си, което ви е трудно, а след това направете същото и с другите.

 

Помислете какви отношения искате във всеки един аспект от живота си, визуализирайте и наситете с усещане.

 

2- Луна, опозиция- Луната е грижа, емоции, свързване, майка, минало, доверие, а също и отразителната ни способност. В астрологията тя се свързва и с психиката, несъзнаваното, проекцията.

Когато външният свят, външната ви реалност, ви покажат нещо важно и значимо, с тази своя отразителна способност да го разберете и интегрирате към себе си. Несъзнаваното да се превърне в свръхсъзнание. 

“Когато не осъзнавате ставащото вътре във вас, то отвън изглежда като съдба” К.Г.Юнг

 

Задачата тук е да превърнете “или-или” в “и-и”, тоест вместо да се лишавате от едно за сметка на друго, добавете едното към другото и опитайте да ги хармонизирате, дори да изглеждат противоположни( това е предизвикателството!)

 

Дата, силна за реализация на творческото ни начало(сборът на двойките е 3) в отношенията, разбирателство и хармонизиране.

 

Всяка енергийна, медитативна или друга практика, правена в осъзнатост днес, е много добро решение. 

Молитви, интуиция, прошка и състрадание също резонират на енергията на числото 2.

 

Светъл и реализиран ден от мен!

 

Меркурий ретрограден във Водолей

 

30.01-20.02.2021

 


Времето е подходящо да се преосмислят целите, идеите за бъдещето, цялостното общуване с околните и начина на интегриране в групата, с която сте свързани- това е енергията на водолей.
Както всяка ретроградност, тази на Меркурий също иска обръщане навътре, задълбочаване и ОСЪЗНАВАНЕ на начина, по който се свързваме с другите, за да може, след като премине периодът на ретроградност, да направим по- същностно и дълбоко както общуването помежду си, така и самите връзки, в които участваме.
След ретроградния Меркурий, това, което е пожелателно, е ситуацията да бъде: говори само това, с което ще подобриш атмосферата и ще бъдеш полезен с истинска и добра информация, в противен случай си замълчи. Премисляй това, което казваш! Думите са реална сила за сътворяване, мисли какво твориш!
В по-битов план Ретроградността на Меркурий не е подходяща за създаване на нови контакти, нова работа, водене на преговори, подписване на договори и работа с документи- проверявайте по няколко пъти всичко, защото са възможни грешки.
Пътуванията е добре да бъдат до вече познати и посещавани места, а не до нови дестинации.
По време на ретро Меркурий не купуваме автомобили, бяла техника, мобилни устройства и като принцип всичко, което има функцията да ни свързва с другите. Ако го правите, бъдете сигурни, че има как да го върнете или замените. Това важи за всякакви по-важни и големи покупки.
Времето е подходящо да приключите вече стартирали проекти, да довършвате дела, започнати в миналото.
Ретроградният Меркурий иска осъзнато мислене и реч. Така ставаме по-свободни и по-малко податливи на всякакви външни манипулации.
Времето на ретро Меркурий използваме, за да повишим нивото на нашия собствен Меркурий.

Ретроградна Венера 13.05-25.06

През тази година Венера е ретроградна в знака на близнаците за периода 13.05-25.06.

За какво е подходящ и за какво не съответния период?

Венера, архетипно богинята на любовта, символ на красотата и хармонията, играе ключова роля в разбирателството между хората.
Хората със задачи върху Венера в наталната си карта често се сблъскват с трудности в отношенията- както в личен аспект, така и в по-широк план.
Венера е планетата, свързана с партньорствата. Също така е важен фактор в социума - необходима, за да общуваме пълноценно( естествено и с присъствието на Меркурий) и да постигаме разбирателство. Това е ключовата дума за тази планета- да се разбереш, да се споразумееш, да намериш средната точка, в която е възможно да се случат отношенията. Това касае всички отношения, в които участваме и е от съществено значение, тъй като с пълноценното и хармонично общуване се изгражда доверие, а единствено чрез него можем да развиваме каквито и да било отношения.

Като сфери от живота, Венера се свързва с изкуството, художественото, произведенията на изкуството, луксозните стоки, красотата във всичките й форми, дипломацията, финансите.

Когато Венера е в ретроградна фаза, е време предимно за вътрешна и не толкова за външна активност, инициативи и изяви в изброените сфери.
И тъй като основната тема по Венера са отношенията- нещо, което дълбоко касае всеки един от нас, имайте предвид, че периодът не е подходящ за старт на нови отношения.

Обикновено по това време срещаме хора от миналото си. Целта на тези срещи е да проявят модели, които носим в подсъзнанието си, които ни карат да се привличаме от определен тип хора и често ни създават дискомфорт.
В периодите на ретроградна Венера е особено подходящо да вникнем по- дълбоко в себе си и тези модели, за да преосмислим представата си за отношения. Често това е провокирано от среща с човек от миналото ни. Но отново- основният Фокус при ретро Венера е да се обърнем навътре, да разберем и работим с вътрешната си реалност, за да може по-късно това да има ефект върху връзките ни.

Тъй като това се случва в близнаци, знакът на мисленето, комуникацията и обмена на информация, добре е в периода:
1. Да осмислим
и
2. Изговорим теми в отношенията си, които искаме да променим и подобрим.

Стартът на ретроградното движение на Венера в момента на квадратурата й към Нептун сочи, че е възможно да излязат на бял свят излюзии, заблуди, идеализиране и лъжи( на по-ниското ниво на проявление). В посочения период ще е трудно да се оформят отношенията. Хаотичност, двузначност и неяснота са характерни за настоящата ситуация.

Нептун е висша октава на Венера; отработването на този аспект в един по-висок план цели да направи много чиста и безусловна любовта между хората- такава, каквато тя Е по своята истинска природа.
Всичко друго- емоционални зависимости, страх, договорни отношения, силни страсти, които ни правят субективни и ни вадят от центъра ни- всъщност не е любов, както си мислим и за това страдаме в отношенията си.

С по-голяма лекота през периода могат да минат хората, които се занимават с изкуство, както и тези с по-духовна нагласа- медитации, молитви- всичко това са Нептунови теми.

И така, като обобщение- за всички гореизброени сфери на дейност, периодът 13.05-25.06 не е подходящ за нови инициативи. Добро време за анализ и преструктуриране на необходимото. А след като периодът отмине- действие.

Като всяка ретроградна планета, изискването на Венера към нас е обръщане навътре, осъзнаване и преосмисляне, за да можем когато периодът отмине, да се задействаме външно на друго ниво- с повече лекота , хармония и любов в сърцата си- и към себе си, и към другите.

Зимно Слънцестоене (22.12.2019) и Новолуние със слънчево затъмнение (26.12.2019)

На 22.12.2019 се случва Зимното слънцестоене, което представлява преминаването на слънцето в тропически козирог.

 

Козирогът е знак, управляван от планетата Сатурн - планета, свързана с дълга и с думата трябва, с необходимостта, а също и кармата.

Една от основните задачи на Козирога е да превърне ТРЯБВА в ИСКАМ, или с други думи да превърне това, което наричаме необходимост в свободата да изрази себе си - като реализира потенциала, който носи.

Практиката показва, че най-добри сме в това, което обичаме да правим.

 

Козирог е акцентиран не само през настоящия период, а и за цялата следваща година, тъй като Юпитер, Сатурн и Плутон транзитират през него и за това е добре да реализираме качествата, на които ни възпитава този знак.

 

Духовен смисъл на Козирога. 

Не е случайно, че точно в най-късия ден и най-дългата нощ в годината Слънцето влиза в знака на Козирога. Също така раждането на Иисус Христос се случва в този знак. Какво означава това? Христовото съзнание е свързано с умението да се научим да проявяваме безусловна любов, тъй като ако е условна, е нещо друго, но не и любов, а това е един от смислите ни, идвайки на Земята. 

Любовта е пряко свързана с еволюцията ни като човешки същества. По времето на Козирога, когато външно е най-тъмно и студено, ни се показва, че тази любов няма как да я намерим извън себе си. Тази любов се намира вътре в нас и когато се освободим от ограничаващите ни модели и нагласи, макар доста от тях да са социално приети, ние се свързваме с Любовта в себе си. И към Себе си.

След това вече можем да я споделяме с околните и тя винаги ще става все повече и повече по този начин. 

Това е най-висшият и духовен смисъл на Козирога - раждането на човешката Душа - откриването на любовта вътре, а не търсенето й отвън и осъзнаването, че всичко, което ни е необходимо, за да бъдем щастливи, е вътре в нас. Постигайки такова състояние, външният свят ще го прояви в материална форма, но не като цел, а като резултат.

 

26.12.209 новолуние и слънчево затъмнение. 

Периодът е подходящ първо да направите равносметка, тъй като имаме планети като Сатурн и Плутон, а също и южен възел там, за да прецените кое се нуждае от трансформация и да го промените.

Равносметка на всичко до тук, на посоките, в които се движите в различните сфери от живота си (кариера и работа, семейство, партньорски взаимоотношения).

Следващата стъпка е да насочите вниманието и да видите живота си в посоката, в която искате да се развива. 

Визуализирайте, поставяйте си цели и смело предприемайте действия, за да ги реализирате. 

Като се има предвид съвпадът на новолунието с Юпитер (цели, вяра, мироглед, философия, разгръщане) и хармоничния аспект с Уран (промяна, новото, революция, свобода), денят е много силен да се постави начало в посока на това, което искате да видите проявено в живота си.

В Козирога има достатъчно сила и търпение, за да случите всичко, за което мечтаете. Таванът си го слагате вие.

Освен това през периода имате възможността да видите и съответно да се освободите от вина и задължения, които сте поели, само защото “така трябва”. 

Хубаво е да се знае, че всяко чувство на вина показва дисбаланс или грешно убеждение в ценностната система на човека. Това не означава когато изпитате вина да се самозалъгвате, че не е така, а вижте откъде идва тя и кое свое убеждение е нужно да трансформирате, тъй като така се отпушва творческата ви енергия, както и се увеличава способността да се радвате на живота. 

Ако правите каквото и да било, нека е от сърце или защото го искате. 

Сега е времето да освободите съзнанието си също и от песимизъм, критикарство - живота ви ще бъде от по-високо качество без тях. Вместо това обърнете внимание на отговорност - първо към себе си, целеустременост, рационалност и търпение. Всичко, което искате и е част от пътя ви, може да се увенчае с успехи.

Новолуние във Везни

28 септември 2019

Новолуние във Везни. Основен акцент за месеца -отношения. Новолунието във везни на 28.09 ще фокусира вниманието ни върху партньорствата, в които участваме, както от личен, така и от професионален характер. Венера, в квадратура със Сатурн и Плутон, както и с оста на лунните възли, ще извади наяве всички страхове и несигурности от миналото и подсъзнанието, при това ще го прояви във връзките. Време старите модели, които не са основани на Любовта, да се разрушат и на тяхно място да дойдат нови и разгръщащи потенциала ни такива. Сега имаме възможността да разширяваме представите си относно това какви могат да бъдат тези отношения. Нови модели, стандарти и отвореност към различни реакции и начини на взаимодействие с околните, надграждане и разширяване- хармоничният аспект на Юпитер към Венера дава възможност, ако съзнателно се насочим към такова поведение, да постигнем добри резултати. Нещата вече няма да бъдат такива, каквито са били до сега и при това-трайно. Везните са знак на общуване, споделяне и взаимодействие, освен това на стремеж към баланс и дипломатичност, меко разбирателство и комуникация. Това са качествата, на които е необходимо да заложим през следващия месец, за да използваме по възможно най-градивен начин потенциала на планетната конфигурация на новолунието. Бъдете готови да изчистите и да се разделите с ненужното; с това, което не служи на радостта и развитието ви и това, което не е в Любовта!

Есенно Равноденствие. Честито да е!

Днес Слънцето преминава в тропически Везни - това е моментът на есенното равноденствие за годината.
Равноденствието представлява пресичането на еклиптиката (видимия път на Слънцето по небесната сфера) с небесния екватор, което се случва два пъти годишно - през март и през септември. Тогава денят и нощта са приблизително равни. До Зимното слънцестоене на 22.12 (Козирог) нощта се увеличава, а денят намалява.

Това е важен момент, който в психологически смисъл изразява следното: Денят и нощта са свързани символично със светлината на съзнанието и тъмнината на несъзнаваното.
При този преход навлизаме постепенно в зоната на подсъзнанието си и поведението ни е мотивирано предимно от него.
Именно за това има голямо значение каква работа сме свършили със себе си в предишния период - съзнателна работа - и за качеството й можем да съдим по реакциите, емоциите и преживяванията, които имаме, ако съумеем да се наблюдаваме в по-интензивни моменти.
Можем ли да овладяваме емоциите, които предизвикват мислите ни и външния свят, или те ни владеят?

Настъпва период, в който ще събираме плодовете от своите усилия, както и за по-активно взаимодействие и изразяване във външния свят .

Началото му е във Везни - най-партньорския знак и поради това е подходящо време да обърнем внимание на отношенията, в които участваме - от всякакъв характер - да ги преосмислим и да ги поставим на вярното място.

Отношенията между всеки двама човека имат една най-добра точка(колко близо и колко далече да сме един от друг- физически, емоционално и т.н), като тя може да се променя, ако хората се развиват и променят.
Ако сте в тази точка, вие сте в хармония и нямате проблеми, липси, нужди, претенции.
Ако сте по-близо или обратно - по-далече, но не и в точката - тогава има някаква степен на вътрешна неудовлетвореност и по нея ще разберете, че сте извън баланс.

И тъй като всичко е динамично и не стои на едно място, е добре вместо да се фиксираме в нещо „сигурно“, да дадем възможност на отношенията - в които вече сме или на нови такива - да се развиват – това може да стане ако самите ние се променяме и развиваме себе си. Така по един естествен начин вече ненужното отпада и отваря място на друго, което е добро и градивно за вас.

Винаги е добре да се занимаваме с дейности и да се заобикаляме с хора, които подкрепят нашата същност, нашето Аз. И тогава можем да създадем качествено Ние с другите- Везните като знак на баланса ни учат на това.


 

bottom of page