Новолуние във Везни

28 септември 2019

Новолуние във Везни. Основен акцент за месеца -отношения. Новолунието във везни на 28.09 ще фокусира вниманието ни върху партньорствата, в които участваме, както от личен, така и от професионален характер. Венера, в квадратура със Сатурн и Плутон, както и с оста на лунните възли, ще извади наяве всички страхове и несигурности от миналото и подсъзнанието, при това ще го прояви във връзките. Време старите модели, които не са основани на Любовта, да се разрушат и на тяхно място да дойдат нови и разгръщащи потенциала ни такива. Сега имаме възможността да разширяваме представите си относно това какви могат да бъдат тези отношения. Нови модели, стандарти и отвореност към различни реакции и начини на взаимодействие с околните, надграждане и разширяване- хармоничният аспект на Юпитер към Венера дава възможност, ако съзнателно се насочим към такова поведение, да постигнем добри резултати. Нещата вече няма да бъдат такива, каквито са били до сега и при това-трайно. Везните са знак на общуване, споделяне и взаимодействие, освен това на стремеж към баланс и дипломатичност, меко разбирателство и комуникация. Това са качествата, на които е необходимо да заложим през следващия месец, за да използваме по възможно най-градивен начин потенциала на планетната конфигурация на новолунието. Бъдете готови да изчистите и да се разделите с ненужното; с това, което не служи на радостта и развитието ви и това, което не е в Любовта!

Есенно Равноденствие. Честито да е!

Днес Слънцето преминава в тропически Везни - това е моментът на есенното равноденствие за годината.
Равноденствието представлява пресичането на еклиптиката (видимия път на Слънцето по небесната сфера) с небесния екватор, което се случва два пъти годишно - през март и през септември. Тогава денят и нощта са приблизително равни. До Зимното слънцестоене на 22.12 (Козирог) нощта се увеличава, а денят намалява.

Това е важен момент, който в психологически смисъл изразява следното: Денят и нощта са свързани символично със светлината на съзнанието и тъмнината на несъзнаваното.
При този преход навлизаме постепенно в зоната на подсъзнанието си и поведението ни е мотивирано предимно от него.
Именно за това има голямо значение каква работа сме свършили със себе си в предишния период - съзнателна работа - и за качеството й можем да съдим по реакциите, емоциите и преживяванията, които имаме, ако съумеем да се наблюдаваме в по-интензивни моменти.
Можем ли да овладяваме емоциите, които предизвикват мислите ни и външния свят, или те ни владеят?

Настъпва период, в който ще събираме плодовете от своите усилия, както и за по-активно взаимодействие и изразяване във външния свят .

Началото му е във Везни - най-партньорския знак и поради това е подходящо време да обърнем внимание на отношенията, в които участваме - от всякакъв характер - да ги преосмислим и да ги поставим на вярното място.

Отношенията между всеки двама човека имат една най-добра точка(колко близо и колко далече да сме един от друг- физически, емоционално и т.н), като тя може да се променя, ако хората се развиват и променят.
Ако сте в тази точка, вие сте в хармония и нямате проблеми, липси, нужди, претенции.
Ако сте по-близо или обратно - по-далече, но не и в точката - тогава има някаква степен на вътрешна неудовлетвореност и по нея ще разберете, че сте извън баланс.

И тъй като всичко е динамично и не стои на едно място, е добре вместо да се фиксираме в нещо „сигурно“, да дадем възможност на отношенията - в които вече сме или на нови такива - да се развиват – това може да стане ако самите ние се променяме и развиваме себе си. Така по един естествен начин вече ненужното отпада и отваря място на друго, което е добро и градивно за вас.

Винаги е добре да се занимаваме с дейности и да се заобикаляме с хора, които подкрепят нашата същност, нашето Аз. И тогава можем да създадем качествено Ние с другите- Везните като знак на баланса ни учат на това.


 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon